Kodin aikuisten ryhmät
Kodin aikuisten ryhmissä pysähdytään miettimään lapsen ja nuoren oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyviä teemoja. Tapaamisilla annetaan ajankohtaista tietoa ja pohditaan toimintatapoja, jotta aikuiset voivat tukea lasta ja nuorta. Lisäksi aikuisten on ryhmätapaamisilla mahdollista jakaa arvokkaita kokemuksiaan aiheen äärellä.
Kodin aikuisen ryhmiä järjestetään kahdesta aiheesta: lapsen ja nuoren lukivaikeus sekä liiallinen digipelaaminen.
Kodin aikuisten ryhmä, kun lapsella ja nuorella on lukivaikeutta
Kodin aikuisille tarjotaan mahdollisuutta pohtia lapsen ja nuoren lukivaikeutta muiden samassa tilanteessa olevien vanhempien kanssa. Kullakin tapaamisella on johdanto päivän aiheeseen sekä mahdollisuus keskusteluun ja kokemusten vaihtoon. Teemat ovat: lukivaikeuden ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen osana lukivaikeutta, lapsen ja nuoren kokemus lukivaikeudestaan ja lapsen lukivaikeus osana vanhemmuutta.
Ryhmä kokoontuu 4 kertaa Niilo Mäki Instituutissa Jyväskylässä. Ryhmä kestää tunnin ja tapaamiset toteutuvat keskimäärin 3 viikon välein.
Lukivaikeuteen keskittyviä kodin aikuisten ryhmiä on toteutettu Niilo Mäki Instituutissa, ja niistä on saatu hyviä kokemuksia.
Työskentelyjakson hinta on 200 € (vuoden 2025 aikana hintaan tullaan lisäämään ALV 25,5%). Mikäli kustannus kuormittaa perheenne taloudellista tilannetta estäen osallistumisen ryhmään, suosittelemme ottamaan yhteyttä oman alueenne varhaisen tuen sosiaalitoimeen.
Kodin aikuisten ryhmä, kun lapsella ja nuorella on liiallista pelaamista
Huolestuttaako lapsen ja nuoren digilaitteiden käyttö?
Tuleeko riitoja pelisäännöistä?
Muistatteko viettää perheen yhteistä mediavapaata aikaa?
Kodin aikuisille tarjotaan iltaryhmiä, joissa he saavat tietoa digilaitteiden käytön positiivisista ja negatiivisista puolista sekä niiden vaikutuksesta lapsen ja nuoren hyvinvointiin. Kullakin tapaamisella on johdantoluento päivän aiheeseen sekä mahdollisuus keskusteluun ja kokemusten vaihtoon samassa tilanteessa olevien vanhempien kanssa. Teemoina ovat pelikasvatus, digilaitteet ja tunteet, sosiaaliset suhteet, arjen rutiinit ja struktuuri, perheen digitottumukset ja vapaa-ajanvietto.
Ryhmän tavoite on tukea perheitä digimaailmassa ja tarjota konkreettisia välineitä lapsen ja nuoren digilaitteiden käytön hallintaan.
Ryhmä kokoontuu 6 kertaa Niilo Mäki Instituutissa Jyväskylässä tai verkossa. Tapaamiset toteutuvat keskimäärin 3 viikon välein. Ryhmä kestää 1 tunti kerrallaan.
Ryhmätoimintaa on aiemmin toteutettu Niilo Mäki Instituutin Pelaa fiksusti-hankkeessa vuosina 2022-2024, ja siitä on saatu hyviä kokemuksia, ja monet perheet ovat saaneet tukea arkeensa. (http://pelaafiksusti.nmi.fi)
Työskentelyjakson hinta on 300 € (vuoden 2025 aikana hintaan tullaan lisäämään ALV 25,5%). Mikäli kustannus kuormittaa perheenne taloudellista tilannetta estäen osallistumisen ryhmään, suosittelemme ottamaan yhteyttä oman alueenne varhaisen tuen sosiaalitoimeen.